Hoe gaat relatietherapie in zijn werk?

Waar de relatie wringt

Het kan zijn dat er overduidelijk een probleem is bij één van jullie, of dat we daar gaandeweg achterkomen. In dat geval is er eigenlijk geen sprake van een relatieprobleem, maar moeten jullie samen leren omgaan met een bijzondere situatie.

In de meeste gevallen ligt het niet bij één van jullie, maar in de manier waarop jullie met elkaar omgaan. Er sluipen patronen in elke relatie en juist als je elkaar zo goed kent kun je gaan denken dat je weet wat de ander denkt en doet. Je vult het hele plaatje zó in, in je hoofd. En waarschijnlijk heb je het vaak nog goed ook. Maar niet altijd. En, je wordt ook gemakzuchtig, gaat reacties van elkaar over één kam scheren. Omdat je denkt aan een half woord genoeg te hebben, luister je gewoon maar helemaal niet meer.

Met open vizier

Ik besteed in de behandeling veel tijd en aandacht aan wat er gebeurt tussen jullie. Waar jullie gemakzuchtig zijn, varen op vooroordelen en waar jullie gewoonweg niet eens meer de moeite nemen om de ander te horen.

Het doorbreken van jullie standaard routine van ruzie of stilte is niet altijd even makkelijk, maar het helpt als je de lagen achter elkaars vaste patronen leert kennen. Onder de storm van ruzies en apathie gaan diepe stromen. Die stromen zijn persoonlijk, soms pijnlijk of schaamtevol. Je eigenlijke verlangens en angsten en je meest kwetsbare wensen.

Ik help jullie de moed te vinden dieper te gaan dan jullie samen kunnen. Dat is soms confronterend en niet altijd even makkelijk. Maar jullie zullen merken dat je niet alleen elkaar, maar ook jezelf nog behoorlijk kunt verrassen als je even dieper durft te gaan.

Heb je vragen over je relatie?

Kijk dan even op het gratis forum over relatietherapie van Psycholoog NU! In dit forum kun je anoniem en gratis al je vragen stellen aan een ervaren relatietherapeut bij jou in de buurt, waaronder ik zelf.

Contact relatietherapeut Amsterdam

Blijf niet twijfelen, maar neem contact op voor advies in jullie situatie. Ook voor vragen of meer informatie. Wij beantwoorden graag al je vragen. Bel ons op 020 – 261 04 55. Voor meer relatietherapeuten in de buurt kun je terecht op de website van Psyned.